آشپزی:در سایت میهن گرام غذاهای ایرانی مختلفی قرار داده شده است.
بادمجان ۳ عدد
کشک ۲۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد
گردو به مقدار لازم
نعنا به مقدار لازم
کنجد به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
آب ۱ استکان
نمک و ادویه به مقدار لازم
نان تست ۱ بسته
سبزی خوردن به مقدار لازم
یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و با مقداری روغن سرخ می کنیم پیاز که طلایی رنگ شد بادمجان (بادمجان را می شوییم و پوست می گیریم و خرد می کنیم) را به آن اضافه می کنیم و مقداری نمک و ادویه داخل آنها می ریزیم سپس آب را به آنها اضافه می کنیم و حدود نیم ساعت اجازه می دهیم با شعله کم بامجان ها کاملا بپزنند بعد از آن مقداری نعنا داغ درست می کنیم و بادمجان که مقداری سرد شد کشک و مقداری نعنا داغ را به آن اضافه می کنیم
کناره های نان تست را می گیریم و به شکلی که دوست داریم کیکمان باشد نان های تست را قرار می دهیم ما در اینجا ۴ عدد نان تست را به شکل مربع کنار هم قرار دادیم سپس مقداری کشک بادمجان را روی نان ها قرار می دهیم و پخش می کنیم بعد ۴ عدد نان دیگر را بر می داریم کناره هاشون را می گیریم و روی مواد قرار می دهیم و مقداری فشار می دهیم تا به هم بچسبند همین کار را تا چند لایه انجام می دهیم در لایه آخر بعد گذاشتن نان دیگه کشک بادمجان روی آنها نمی ریزیم و روی لایه آخر و همین طور دورتا دور کیکمان (نان ها) را کشک می مالیم و داخل یخچال قرار می دهیم و ۱ ساعت قبل از صرف کردن آن را از یخجال بیرون آورید و سپس آن را به شکل دلخواه خودتان تزیین کنید
در اینجا برای تزیین کیک یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و سرخ می کنیم و همین طور از مقداری کنجد و گردو و نعنا داغ استفاده شده است و بوسیله پوست بادمجان و خلال پاپیون درست کردیم و وسط آن یک تربچه قرار دادیم و برای تزیین دور ظرفمان از مقداری سبزی خوردن استفاده کرده ایم.
منبع:اختصاصی میهن گرام
آشپزی:آموزش و طرز تهیه انار پلو مجلسی برای شب یلدا در بخش آموزش آشپزی سایت میهن گرام قرار داده شده است انار پلو جز غذاهایی است که با استفاده از انار تهیه می شود و برخی این غذا را در شب یلدا درست می کنند.
زعفران به اندازه نیاز
کشمش پلویی نصف پیمانه
پودر تخم گشنیز یک قاشق مربا خوری
گشنیز تازه خرد شده یک پیمانه
خلال پسته یک سوم پیمانه
انار دانه شده یک و نیم پیمانه
برنج دو پیمانه
مرحله اول – برنج را با آب و نمک خیس کنید ، بعد به روش معمول آبکش نمایید .
مرحله دوم – بقیه مواد لازم را با یکدیگر مخلوط کنید و زملن دم کردن برنج ،
یک ردیف برنج بریزید ، یک ردیف مخلوط انار و همینطور تکرار کنید تا آخر
بگزارید برنج دم بکشد.
مرحله آخر – زمان دم کشیدن برنج مقداری زعفران و کره روی برنج بریزید و سرو کنید امیدوارم خوشتان بیاید
منبع:مجله اینترنتی آبانک
آموزش و طرز تهیه انار پلو مجلسی برای شب یلدا
نحوه آشپزی و آموزش استانبولی غذایی ساده
برنج:سه و نیم پیمانه
پیاز:یک عدد بزرگ
سیب زمینی:یک عدد متوسط
گوجه فرنگی:چهار عدد
روغن:یک سوم پیمانه
رب گوجه:یک قاشق غذاخوری
ادویه (زردچوبه و دارچین و زیره ):به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه:به میزان لازم
زعفران:به میزان دلخواه
آب:دو لیوان
در بخش آموزش آشپزی سایت میهن گرام برای درست کردن استانبولی به این شکل گفته شده است که پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم سپس داخل روغن می ریزیم تا مقداری سرخ شود
بعد سیب زمینی را نگینی خرد کرده و و قتی پیازها طلایی شدند سیب زمینی را به آن اضافه می کنیم
بعد از آن گوجه را نیز به صورت مکعب های کوچک خرد می کنیم و به سیب زمینی اضافه می کنیم
سپس رب گوجه را به آن اضافه می کینم و ادویه و فلفل سیاه و نمک و فلفل سیاه را به آن ها اضافه می کنیم و مقداری تفت می دهیم
بعد آب را به آن اضافه می کنیم بعد برنج را می شوییم و داخل آنها می ریزیم بعد از اینکه چوش آمدند زیر شعله را کم می کنیم و غذا را هم می زنیم و درب قابلمه را می گذاریم بعد از حدود ۲۰ دقیقه غذا آماده است
سپس استانبولی را داخل ظرف مناسبی می ریزیم و به شکل زیبا سرو می کنیم
البته می توانیم در کنار استانبولی از سبزی خوردن و سالاد هم استفاده کنیم
اگر استانبولی را در قابلمه ای این غذا را درست کردین که نیاز به دم کردن داشت بعد از به جوش آمد و زیر شعله را که کردیم بعد از گذشت حدود ۱۰ دقیقه و تمام شدن آب غذا به شکل تصویری که در زیر قرار داده شده دم کنی را درب قابلمه می گذاریم و حدود ۱۰ دقیقه بعد غذا آماده است.
این دستور برای برنج ایرانی می باشد.
این غذا را می توانیم مانند ماکارونی با ماست و یا ترشی و پیاز ترشی هم صرف کنیم.
استانبولی را داخل پلوپز هم می توانی درست کنیم.
می توان در استانبولی از ادویه دلخوا بجای ادویه های نوشته شده استفاده کنیم.
در بخش مذهبی مطالبی در ارتباط با حضرت معصومه (س) و علت رحلت شهادت گونه حضرت
در عالم مقاماتی است که عده ای با غفلت، از رسیدن به آنها محروم میشوند
درحالیکه هوشیاران اهل باطن کمی به خود سختی و تعب داده و قله نشین کمالات میشوند .
ازجمله کمالات وجودی عالم بقا، نیل به مقام والای شفاعت است .
مقام شفاعت، موهبتی است الهی که خداوند متعال به آنان که روحشان به جلوه قدسی مزیّن است و در طلب رضایت محبوب گام برداشتهاند ، عنایت میکند.
بر اساس بیان و دلالت روایات، عالیترین مرتبه آن «مقام محمود» است که پیامبر اکرم (صلیالله علیه و آله) در روز رستاخیز در آن مقام، طلوع میکند و آبشار نور شفاعت را از آن مطلع بر امت جاری میگرداند.(المیزان، طباطبایی، ج ۱، ص ۱۷۶ و ۱۷۷)
بیستوپنج آیه قرآن( المعجم المفهرس لالفاظ القرآن الکریم، واژه «شَفَعَ») درباره شفاعت – نفیاً و اثباتاً – اشاره دارد
و بیش از ۳۰ مرتبه این کلمه و مشتقات آن در قرآن تکرار گردیده است؛
این فزونی آیات، دلیل روشنی بر اهمیت موضوع شفاعت در قرآن است.
پیامبر اکرم (صلیالله علیه و آله) در تفسیر آیه «عَسی اَنْ یَبْعَثَکَ رَبُّکَ مَقاماً مَحْمُوداً»(اسراء ۷۹ ) فرمود: «هُوَ المَقامُ الَّذی اَشْفَعُ لاُِمّتی فِیهِ»(مسند، احمد بن حنبل، ج ۲، ص ۵۲۸/ سنن ترمذی، ج ۴، ص ۳۶۵، ح ۵)؛
«(مقام محمود که در این آیه آمده است) همان مقامی است که در آن برای امتم شفاعت میکنم.»
آن مقام والایی که هیچ کس نمیتواند بر قله رفیع دست یابد
مگر کسانی که اهل تهجد و نافله و عصمت باشند .
تهجد و عصمت آن فاطمهای که در اثر عبادت، صاحبشانی از شئون الهیه و عصمتی از مراتب عالیه شد و حتی لقبش نیز مفتخر به معصومه شد زبانزد ملائکت الله شد!
حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) نیز به خاطر همین کمالات اعطایی در نسب و اکتسابی در حسب ، شفاعت میکند.
حضرت امام صادق (علیهالسلام) فرمود: «تَدْخُلُ بِشَفاعَتِها شیعَتِیَ الْجَنَّهَ بِاَجْمَعِهِمْ(سفینهالبحار، ج ۲، ص ۳۷۶)؛
به شفاعت فاطمه معصومه، همه شیعیانم به بهشت میروند.»
استحقاق چنین مقام و منزلتی برای حضرت معصومه (سلام الله علیها) روشن و آشکار است.
در سالروز وفات شهادت گونه و مظلومانه و غریبانه شما ای بانوی کریمه دست طلب بر شفاعتتان چنگ میزند
و با نگاهی حسرتآمیز ، زبان دلم زمزمه میکند:
“یا فاطمه اشفعی لنا عندالله، فإن لک عند الله شانا من الشأنا من الشأن..”
صالحی
داستان زندگی حضرت فاطمه معصومه (س) داستانی پر از علم و معنویت و حماسه است.
هر گوشه از زندگی این بانوی خاص را که نگاه کنیم سرشار است از آموزههایی مؤثر برای تمام تشیع.
حضرت معصومه (س) فرزند آن بانویی است که حضرت امام کاظم علیهالسلام در مورد عامل ازدواجشان با او فرمود این اتفاق نیافتاد مگر به امر و وحی خدا…
آری ازدواجی چنین خدایی باید رخ دهد تا حاصلش حضرت معصومه (س) و امام رضا علیهماالسلام باشد.
این بزرگ بانوی اسلام وقتیکه حضرت امام رضا علیهالسلام ۲۵ سال داشتند به دنیا آمد.
دوران طفولیت حضرت معصومه (س) دوران زندانهای طولانی حضرت امام کاظم علیهالسلام بود؛
و در روزهای دور از پدر حضرت رضا علیهالسلام برای خواهر خود پدری میکرد و التیام داغ فراغی بود که بر قلب معصوم و پاک او بود.
درواقع حضرت معصومه (س) بانویی است که تحت تربیت دو امام معصوم پرورشیافته ازلحاظ علمی استاد او حضرت رضا علیهالسلام است.
آن وجود نورانی که ملقب به لقب عالم آل محمد است! و تربیتیافته چنین مکتبی طبیعی است که عالمه ای بینظیر شود.
شاهدش آنجا که نقل است عدهای به نمایندگی علمای شیعه راهی طولانی طی کردند تا به منزل حضرت موسی بن جعفر برسند و سؤالات خود را بپرسند؛ اما حضرت تشریف نداشتند و در نبود ایشان حضرت معصومه (س) باآنکه سن پایینی داشتند پاسخ سؤالات را نوشته و به آنها دادند. این داستان نشان از قدرت بالای علمی این بانوی کریمه از همان سنین پایین طفولیت دارد. در زهد و تقوای این بانوی پارسا نیز سخن بسیار است. در حیا و پاکدامنی و کمالات، آیینه تمام نمای حضرت ام الائمه فاطمه زهرا سلامالله علیها بودند.
وقتیکه حضرت امام رضا علیهالسلام پس از گذشت بیستوچند سال از بودن در کنار این خواهر مهربان عازم سفری شد
که فرمود پشت سر من گریه کنید چراکه این سفر بدون بازگشت خواهد بود…
چنین وداعی با چنین اوصافی یعنی خواهرم سرزمین طوس و کاخ مأمون قتلگاه من است…
خداحافظ تا قیامت…
درست که در ظاهر بدرقه مسافر بود ولی روضه وداع بود! وداع آخر…
که داستانش دلها را از این نقطه روانه روضه خداحافظی حضرت زینب با امام حسین علیهالسلام میکند…
خیال خام مأمون این بود که با دور شدن امام شیعیان از مرکز اسلام و تشیع نور ولایت کم سو و کمسوتر میشود و تا یک نسل عوض نشده باسیاست بازیهای خبیثانه خود این نور را خاموش میکند! آری “یُرِیدُونَ لِیُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَ اللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَ لَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ صف/۸” میخواهند نور خدا را با دهان خود خاموش کنند! حالآنکه خدا تمامکننده نور خود است.
آری کور خوانده بود آن دشمن ولایت! در مدت یک سال دوری حضرت معصومه (س) و امام رضا این خواهر و برادر از طریق نامه باهم در ارتباط بودند امام رضا علیهالسلام نامهای را که در آن اشاره به آمدن حضرت معصومه (سلام الله علیها) و جماعت علویان سمت طوس داشت به غلام خود سپرده و دستور فرمود تا آن غلام بی توقف به سمت مدینه بتازد و در اسرع وقت به دست حضرت معصومه (س) برساند.
حضرت معصومه (سلام الله علیها) نیز بیدرنگ جمعی از شیعیان و سادات را بسیج کرد و قافلهای به راه انداخت.
این را میتوان از مسیری که حضرت برای سفر انتخاب کرده بود فهمید.
چراکه حضرت معصومه (س) راهی انتخاب نمود که شهر به شهر شور ولایت و امامت را در دل شیعیان و مریدان خاندان عصمت و طهارت بیندازد. مسیری که حضرت انتخاب کرده بود از تمام شهرهایی که حضرت امام رضا از عبور از آنها منع شده بود میگذشت. در هر شهر رسالت زینب گونه خود را که ترویج معارف و عشق اهلبیت باشد بهخوبی اجرا مینمود و این حرکت هر آنچه مأمون باسیاستهای خباست آلود خود رشته بود پنبه نمود! تا آنجا که دستور رسید نگذارند این کاروان به مقصد برسد. غافل از آنکه مقصود این کاروان محقق شده و مقصد را خدا برایشان تعیین نموده!
حوالی ساوه دشمنان اهلبیت به این کاروان حمله کرده و تعداد زیادی از امام زادگان عظیم الشان و شیعیان همراه را به شهادت میرسانند.نقل است که حضرت معصومه (سلام الله علیها) در آنجا توسط زنی یهودی مسموم شدند.حتی نقلهایی مبنی بر زخمی شدن آن بانو در آن درگیری نیز رسیده.
به هر ترتیب هفده روز بعدازآن ماجرا روح مطهر حضرت به ملکوت اعلی پیوست.
اگر میشنویم رحلت شهادت گونه به آن دلیل است که بهطور دقیق و مسلم علت شهادت حضرت معصومه (سلام الله علیها) مشخص نیست
ولی دلایل زیادی شاهد بر شهادت آن بانوست که آیینه تمام نمای صدیقه کبری حضرت زهرا سلامالله علیها است.
مقدمی
منبع: amfm.ir
نحوه آشپزی و آموزش مرغ بریانی مناسب مهمانی
مرغ متوسط یک عدد
گوجهفرنگی یک عدد
نمک به مقدار لازم
فلفل دلمهای یا فلفل تند به مقدار لازم
در سایت میهن گرام گفته شده است که مرغ را پس از پاک کردن و شستن میگذاریم کمی آب آن برود، بعد داخل و بیرون مرغ را به نمک آغشته میکنیم و گوجهفرنگی خرد شده به همراه تکههای فلفل را زیرپوست ران مرغ قرار میدهیم دیس فر را چرب میکنیم و مرغ را داخل آن میگذاریم و در فری که از قبل با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم شده میگذاریم، پس از گذشت یک ساعت هر ۱۵ دقیقه یک بار با برسی، آبی که درون سینی جمع شده را روی مرغ میمالیم تا زمانی که روی مرغ کاملا طلایی شود. تقریبا سه ساعت طول میکشد تا مراحل طبخ مرغ طی شود و مرغ بریانی آماده شود.
بعد از آماده شدن غذا می توانید آن با استفاده از چیپس و سس قرمز و … تزیین کنید